IMT SMILE TÉMOU ROČNÍKOVEJ PRÁCE

25.03.2011 Prešov

Doménou mimoriadne intelektovo nadaných detí na ZŠ na Šmeralovej ulici je aj to, že každý rok píšu a následne prezentujú ročníkové práce. O to krajšie a potešiteľnejšie je, ak sa píše práca o niekom, kto zaujal, poteší svojimi piesňami, je z Prešova a niekedy patril medzi žiakov zo „Šmeralky“ – hovoríme o IMT SMILE, presnejšie o bratoch TÁSLEROVCOCH.
Žiaci z tried pre mimoriadne intelektovo nadané deti sa každý rok tešia na prezentáciu ročníkových prác, ktoré si pripravujú počas celého školského roka. Témou ročníkovej práce býva záujem žiaka, ktorý vyústi do podrobnej práce, ktorá je tvorená na základe širokospektrálneho štúdia knižnej príp. aj odbornej literatúry, internetových zdrojov a vlastného poznania (názoru) doplnená o vlastnú skúsenosť príp. pozorovanie, rozhovor, či štúdium.
Žiačka VI. ročníka - Adriána Tabišová si za tému svojej ročníkovej práce vybrala IMT SMILE. Súčasťou jej práce je aj rozhovor a fotografie so zakladateľmi a dušou skupiny – bratmi TÁSLEROVCAMI.
V písaním prác pokračujú aj ostatné deti a v máji sa je na čo tešiť – triedne kolá a následne školské kolo ročníkových prác. Konkurencia je veľká, držíme palce.
Kto vie, možno sa stretneme na celoslovenskom kole prezentácie ročníkových prác. Hudobná skupina ešte témou ročníkovej práce nebola, neznamená to však, že nemôže patriť medzi najlepšie, tak ako samotná skupina IMT SMILE.
Mgr. Ľuboš Lukáč
/učiteľ ZŠ Šmeralova, Prešov/
 

Vyberte región